Localizarea foarte specială a terenului, cu deschidere la Bega, precum și funcțiunea industrială existentă la momentul proiectului pe teren (fosta fabrică de pielărie Clamir) au impus, într-o prima fază, realizarea unui PUZ. Ideea principală a acestui studiu a fost deschiderea către cursul de apă a întregului ansamblu și – cel mai important – realizarea unui pietonal generos în lungul Begăi care, eventual, ar fi putut prelua local și funcțiunea de debarcader.
Amenajarea canalul navigabil Bega are o istorie care începe în 1728 dar care se suspenda după 1990 din lipsă de fonduri, după ce în 1986 erau înregistrate 20 de nave de pasageri care foloseau canalul ca traseu de transport în comun. Intenția noastră a fost de a revitaliza acestă tradiție a orașului căreia i-am adăugat latura contemporană de promenadă și loisir. Initial, ideea de pietonal paralel cu Bega a fost respinsă de Comisa de Trafic care avea în plan un carosabil în lungul cursului de apă. În baza unui studiu argumentat cu studii de caz din orașe Europene și a unei propuneri ilustrate a intențiilor proiectului, ideea a avut câștig de cauză in cele din urmă, Comisa de Trafic aprobând planul și, mai mult, sugerând și transformarea străzii Paul Iorgovici în spațiu ocazional carosabil. Ulterior Primăria Municipiului Timișoara a inițiat un studiu mai amplu care sa detalieze întregul curs al râului Bega, propunând pietonale la nivel urban și bineînțeles integrând propunerea noastră locală în acest studiu mai amplu.
Ideea de dezvoltare a complexului a fost aceea de mix functional (comerț, locuire, birouri), de gradare a spațiului dinspre public – pietonalul Bega, semi-public – curțile și traseele de acces dinspre str. Iuliu Grozescu și privat – apartamente tip duplex cu curți individuale la parter și respectiv terase plantate, toate acestea fiind subordonate maximizării perspectivei asupra cursului de apă din cât mai multe spații locative.
Spațiile verzi propuse sunt generoase și extind imaginea de verde a malurilor Begăi înspre cele trei curți deschise către apa, precum și pe terase și acoperișuri plantate.
Regim de înălțime: S+P+4-6E
Suprafața construită: 46000 mp
Locație: str. Iuliu Grozescu, Timișoara