Proiectul este o conversie a unei clădiri preluate la stadiul de structură (la roșu) cu regim de înălțime S+P+3E. Clădirea a fost proiectată inițial cu funcțiunea de birouri (fațada a fost executată conform proiectului initial) și a trebuit modificată pentru a rezolva din punct de vedere funcțional necesitățile primei maternități private care funcționa independent de alte funcțiuni spitalicești. Prin soluția adoptată s-a dorit crearea unui spațiu confortabil, departe de stresul asociat oricărei spitalizări.
Dificultatea proiectului a constat în implementarea cerințelor legate de circuitele funcționale, cerințelor legate de protecția la foc specifică unui spital, precum și de rezolvarea ventilațiilor spațiilor medicale având în vedere restricțiile de înălțime ale etajelor de birouri prevazute cu pardoseală tehnică.
A rezultat un spital cu cabinete de consultații și monitorizare – la parter, cu 20 de rezerve de 1 și 2 paturi și spațiu pentru rooming in cu grup sanitar individual – la etajele 1 și 2 și cu un bloc operator, două săli de nașteri, dintre care una echipată pentru posibilitatea nașterii în apă, și salon ATI – la etajul 3.
În anul 2013 s-a asigurat proiectarea pentru restructurarea funcțională în vederea unei noi specializări medicale – Spitalul FIV Wellborn.
Clienți: Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA, Spitalul Wellborn Băneasa
Statut: finalizata
Regim de inaltime: S+P+3E
Suprafata construita: 1600mp
Locatie: str. Brodina, Bucuresti